Naturlige midler mod søvnløshed – Ting at hjælpe med søvn

Bortset fra de naturlige midler mod søvnløshed er der andre ting, du kan gøre for at forbedre din søvn. For det første kan du gøre søvn til en prioritet. I stedet for at fokusere på at komme i seng på et bestemt tidspunkt klik for kilde, skal du sørge for at planlægge tid til at slappe af før sengetid. Prøv at etablere en sengetid rutine, da hjernen nyder at følge et mønster. Endelig kan du prøve nogle naturlige søvnhjælpemidler, som kan hjælpe dig med at glide i søvn.

Bortset fra at slappe af, kan et beroligende miljø også forbedre søvnkvaliteten. For eksempel kan du prøve at ligge på din seng og slappe af hver muskel i din krop. Begynd fra dit ansigt, bevæg dig ned til tæerne. Dette er kendt som den militære metode. Du kan også prøve at lytte til afslappende musik eller Calm-appen. En god nats søvn er afgørende for en sund krop og sind, så prøv afslappende aktiviteter og få en afslappende søvn.

Hvis du har svært ved at sove, så prøv at tage fat på den grundlæggende årsag til din søvnløshed. Det kan være fysisk eller psykisk, såsom en nylig større livsændring eller overdreven brug af teknologi. En anden måde at forbedre søvnen på er at undgå at læse bøger med småt, gadgets og stærkt lys i soveværelset. Et køligt rum er også bedre til at sove, da sove i varme temperaturer kan føre til nattesved, der kan forstyrre din søvn. Og endelig skal du sørge for ikke at drikke koffein før sengetid, da det kan have en negativ indvirkning på din søvn.

Udover at drikke varm mælk før sengetid, kan du også forbruge fødevarer rig på magnesium og tryptofan, som øger niveauerne af serotonin i hjernen. Derudover har nogle undersøgelser vist, at syrlig kirsebærsaft kan understøtte produktionen af melatonin og en sund søvncyklus. Fysisk aktivitet kan også forbedre din søvnkvalitet. Moderat aerob træning hjælper dig med at falde i søvn hurtigere. Denne øvelse kan øge din langsomme bølge søvn.

Et andet tip er at slukke for al elektronik en time før sengetid. Dette omfatter elektroniske enheder, da blåt lys kan forstyrre din døgnrytme og narre din hjerne til at tro, at det stadig er dagtimerne. Blåt lys, den type, der findes på tv-apparater og andre skærme, er det værste for at forårsage problemer for din søvn. Du kan downloade en app, der hjælper dig med at blokere blåt lys på din telefon og andre elektroniske enheder. Dette vil hjælpe dig med at sove om natten.

En anden naturlig måde at forbedre din søvnkvalitet på er at undgå skærme og koffein lige før sengetid. Brug af en beroligende aromaterapiolie, som eukalyptusbalsam, kan hjælpe dig med at slappe af og falde i søvn hurtigere. Duften af denne æteriske olie hjælper med at lette stress og slappe af i din hjerne. Det er også effektivt til at fremme sund søvn. Hvis du lider af søvnmangel, kan det påvirke dit helbred på andre måder. Hvis du ikke er i stand til at sove om natten, vil du opleve følelser af angst, irritabilitet og impulsivitet. Højt blodtryk, hjertesygdomme og depression er alle mulige komplikationer.